*Gramajele bucatelor noastre sunt trecute pentru produs crud.

Toate câte vreți să le aflați despre bucatele noastre , puteți să iscodiți ospatarul.

ALERGENI

Alergenii din alimente se pot încadra conform Directivei CE 2000-13, în următoarele grupe:

  1. Cereale care conțin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelț, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.
  2. Crustacee și produse derivate.
  3. Ouă și produse derivate.
  4. Pește și produse derivate.
  5. Arahide și produse derivate.
  6. Soia și produse derivate.
  7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză).
  8. Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus communis L), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan Carya illinoiesis (Wangenh) KKoch), nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate.
  9. Țelină și produse derivate.
  10. Muștar și produse derivate.
  11. Semințe de susan și produse derivate.
  12. Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru.
  13. Lupin și produse derivate.
  14. Moluște și produse derivate.

Aceste produse se pot regăsi și în bucătăria noastră, fără dorința de a face rău cuiva. Cei ce se știu sensibili să întrebe fără sfială ospatarul!